Over Kokako

Het ensemble Kokako, trio voor fluit, (bas)klarinet en piano, speelt muziek uit 20e en 21e eeuw. Door gebruik te maken van de verschillende bezettingsmogelijkheden - met klarinet of basklarinet, verschillende fluiten en een afwisseling tussen duo's en trio's- kunnen we heel gevarieerde programma's bieden. Een deel van het repertoire is eind 20e eeuw in opdracht van Het Trio (Harry Sparnaay, Harrie Starreveld en René Eckhardt) geschreven; daarnaast spelen we ook ander, ouder en nieuwer repertoire, bewerken zelf bestaande stukken of vragen componisten voor ons te schrijven.

Onze klarinettiste, Anja van Dooren, componeert zelf ook. Luister naar een fragment van haar stuk "The Cat and the Bird", uitgevoerd door Kokako.

We vinden het leuk om de gespeelde werken mondeling toe te lichten. Afhankelijk van de wensen van publiek of organisatie kan dit kort of wat uitvoeriger zijn.

Kokako is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De bijzondere ervaring die dit met zich meebrengt willen we met onze programma's op de luisteraar overbrengen. Het ensemble is opgericht in 2005 en verzorgt regelmatig concerten. Het was te horen bij Radio Mona Lisa, en trad verder o.a. op tijdens monumentendag Utrecht, in theater Flehite in Amersfoort, de Kloosterkerk in Den Haag, de Azijnfabriek in Den Bosch, het Mosterdzaadje en podium Emmakade in Den Haag. We vinden het leuk om aan te sluiten bij speciale projecten. Zo gaven we in het Leidse culturele centrum Sijthoff een concert dat aansloot op een tentoonstelling rond mythen in de Griekse oudheid, en verzorgenden voor Radio Mona Lisa een programma met vrouwelijke componisten.

Sinds najaar 2011 bestaat Kokako uit Alwin de Vries, fluit, Anja van Dooren, klarinet en bas-klarinet, en Josje Lodder, piano. November 2016 vierden we ons 5 jarig bestaan met een succesvol jubileumconcert in Hilversum.

_DSC5594 v2 500 (283K)